Jouw zwangerschap

Je hebt een zwangerschapstest gedaan en de uitslag is positief. Gefeliciteerd! Voorzichtige blijdschap, ongeloof, twijfels of juist uitzinnige vreugde? Het is allemaal mogelijk. Hoe dan ook: je bent zwanger en waarschijnlijk op zoek naar een verloskundige. Wij staan voor je klaar om jou persoonlijke, complete zorg te bieden én al je vragen te beantwoorden.

Onbezorgd genieten
Als verloskundige zijn wij natuurlijk medische deskundigen, maar we zijn nog veel meer dan dat! Zwanger zijn betekent niet alleen dat er een kindje wordt geboren, ook de ‘geboorte van de ouders’ is belangrijk. Wij willen dat je zoveel mogelijk onbezorgd kunt genieten van de zwangerschap. Daarom staan zowel de aanstaande ouders als het kindje in de buik centraal in de zorg die wij bieden.

De zwangerschap is een bijzondere periode. Wij zien het als een voorrecht om de toekomstige ouders tijdens deze periode te mogen begeleiden en ondersteunen!

Elke zwangerschap is anders, daarom begeleiden we je op persoonlijke wijze tijdens elk trimester:

1e trimester

De eerste 14 weken van de zwangerschap worden het eerste trimester genoemd. Waarschijnlijk heb je tijdens deze periode veel vragen; wij hebben voor jou alle belangrijkste informatie op een rijtje gezet.

Bekijk 1e trimester

2e en 3e trimester

Weken 15 tot en met 36 vormen het tweede en derde trimester. Tijdens deze periode zal je kindje flink groeien. De gezondheid van jou en je kindje staat bij New Life centraal.

Bekijk 2e en 3e trimester

À terme

À terme staat voor de datum waarop je bent uitgerekend; als je à terme bevalt, betekent dit dat je bevalt na de normale zwangerschapsduur (37 tot 42 weken). Samen zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent op de bevalling en het ouderschap.

Bekijk à terme

Miskraam

Een miskraam brengt vaak een heftige en emotionele periode met zich mee. Wij proberen je in deze periode zo goed mogelijk te begeleiden. Ook bij zwangerschap na een miskraam bieden wij de benodigde extra zorg.

Bekijk miskraam

Cursusaanbod

Om je goed voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje, zijn er verschillende interessante en leuke cursussen die je kunt volgen.

Bekijk cursusaanbod

Handige weetjes

We hebben een aantal handige tips en nuttige informatie voor je op een rijtje gezet, zodat jij weet wat je kunt doen en regelen.

Bekijk handige weetjes