Cursusaanbod

Zwangerschapscursussen
Om je goed voor te bereiden op de geboorte van jullie kindje, zijn er verschillende cursussen die je kunt volgen. Het is uiteraard niet verplicht om een cursus te volgen, maar het kan heel leerzaam of juist heel leuk zijn! Op deze pagina hebben wij een overzicht gemaakt van de verschillende cursussen in de buurt. Zit er wat leuks voor je tussen?

Samen Bevallen

De vereniging Samen Bevallen geeft al meer dan 30 jaar cursussen aan zwangere vrouwen en hun partner. Samen bevallen? Ja zeker! Bij de bevalling vorm je samen een team. De cursus van Samen Bevallen bereidt jullie voor op wat je te wachten staat. Kijk op de website van Samen Bevallen voor het cursusaanbod en de cursuslocaties.

Zwangerfit

Ben je zwanger en wil je graag fit blijven? Dan is Zwangerfit misschien iets voor jou! Fysiotherapie Mantinghcentrum in Stadskanaal geeft Zwangerfit lessen onder begeleiding van een fysiotherapeut. De lessen zijn voornamelijk gericht op bekkenbodemfuncties en de preventie van bekkenpijn. Voor meer informatie neem je een kijkje op hun website.

Energiek Zwanger

Ben je zwanger en wil je energiek en fit zijn? Volg dan de cursus “Energiek Zwanger” bij Tri Fysio in Ter Apel. Deze compacte cursus bestaat uit vijf lessen waarin het accent ligt op het behouden van conditie, kracht, stabiliteit en coördinatie. Voor meer informatie neem je hier een kijkje.

Cursus “O wee!”

Kraamzorgorganisatie Het Groene Kruis verzorgt zwangerschapscursussen gericht op bewegen en ontspanning, bekkenbodem- en rugspieren, zwangerschapskwaaltjes, de bevalling, de kraamtijd én de rol van de partner tijdens de gehele zwangerschap. Voor meer informatie en de verschillende cursuslocaties kan je een kijkje nemen op de website van Kraamzorg Het Groene Kruis.

Zwangerschapsyoga

ME Factory Yoga in Emmen geeft zwangerschapsyoga; leer hoe je op ontspannen wijze om kunt gaan met jouw snel veranderende lichaam. Geniet met andere aanstaande moeders van ondersteunende en ontspannende yogaoefeningen en deel kennis en weetjes over zwangerschap en bevalling. Meer informatie, vind je hier.

EHBO bij zuigelingen en kinderen

Nu je zelf zwanger bent, is het een goed moment om te leren hoe je eerste hulp kunt verlenen bij kinderen via de snelle en gemakkelijke cursus van ‘EHBO bij kinderen’. Bij voldoende belangstelling wordt deze cursus bij ons in de praktijk in Stadskanaal gegeven. Aanmelden kan via het contact formulier op onze website of via EHBO bij kinderen

Borstvoedingscursus

Kraamzorgorganisatie Het Groene Kruis geeft één keer per twee maanden een gratis voorlichtingsavond over borstvoeding bij ons op de praktijk in Stadskanaal. Dit is natuurlijk een goede voorbereiding op de eerste periode samen met je kindje! Aanmelden is heel makkelijk; dit kan telefonisch via 0599-655131 of via het contactformulier als je dit prettiger vindt

De voorlichtingsavonden zijn op:

  • 11 mei 2023
  • 6 juli 2023
  • 7 september 2023
  • 2 november 2023

Bovenstaande voorlichtingsavonden zijn op onze praktijklocatie in Stadskanaal vanaf 19.30u